top of page

Sokndal

Oppdatert: 13. okt. 2022

- det gode liv -

Foto: Ida K. Wollum, Vest Foto AS


CITTASLOW Sokndal var i 2003 den første kommune i Norden som ble medlem av den internasjonale bevegelsen Cittaslow. Tanken er å bremse litt på jaget, skru ned tempoet og prioritere livskvalitet og det gode liv. Vi har ingen turister - bare gjester! Besøk også de andre nordiske Cittaslowkommunene: Facebook – Nordisk nettverk Cittaslow. Velkommen til det gode liv!


“Kommer du på sykkel bør du stikke innom tunnellrasteplassen på vestsiden av Jøssingfjord. Muligheter for overnatting i hengekøyer inne i tunnelen. En unik opplevelse! ”

Opplevelser

Nasjonal turistveg Jæren

Nordsjøvegen til Sokndal fra nord, er en del av Nasjonal turistveg Jæren - hele strekningen går fra Bore på Jæren til Flekkefjord, via Eigersund og Sokndal. Det vil bli etablert flere spennende attraksjoner på strekningen.


Helleren og Jøssingfjord

Langs Nordsjøvegen finner du Helleren og Jøssingfjord. To gamle hus fra slutten av 1700-tallet under fjellveggen. Jøssingfjord er kjent fra «Altmark/Cossack-affæren» under 2. verdenskrig. Mange flotte merkede turløyper i området.

Jøssingfjord Vitenmuseum skal etter planen stå ferdig høsten 2022, www.jossingfjord.no.


Unik sykkelopplevelse

Har du tatt sykkelen fatt, bør en oppleve Norges eneste sykkelrasteplass i fjellet, Jøssingfjord.

Muligheter for overnatting i hengekøyer inne i tunnelen. En unik opplevelse!


På det idylliske fiskeværet Nesvåg, finner du museum med samling av gamle båtmotorer, fiskeutstyr og maritime gjenstander. Muligheter for leie av robåter eller tur med fiskeskøyte.


MotoRcenter Norway ble etablert i 2021 med motorcrosshall på 5.500 m2 og racingbane. Årlige arrangement og aktiviteter på dette flotte anlegget. www.motorcenternorway.no


Sokndal kirke er en flott trekirke fra 1803 med prekestol og altertavle fra 1600-tallet. Omvisning etter avale med med menighetskontoret, tlf. 51 47 70 03.


Ruggesteinen på Indre Åmodt er Nord-Europas største bevegelige steinblokk, ca. 74 tonn. Ta turen videre innover på grusveien og du kommer til nedlagte Blåfjell Gruver etter ca. 3 kilometer.


Lille Presteskjær Fyr ligger i havgapet utenfor Rekefjord. Tilgjengelig med båt og merket tursti fra Nordfjord. Selve holmen som fyret ligger på er stengt for fri ferdsel.


Rossland opplever du fruktbarhetskult, med gudehode, steinalter og blotingskar fra eldre jernalder – ca. 2.000 år gammelt.

Sogndalstrand er blant Rogalands mest besøkte reisemål.

Sogndalstrand

Sogndalstrand kulturmiljø ble fredet i 2005, den eneste by i Norge som er fredet. Trehusbebyggelse fra 1700- og 1800-tallet. Trivsel, miljø og kultur. Kulturhotell, landhandel, galleri, lakseelv, fiskerimuseum, skulpturmolo, utendørs amfi i stein, havrafting og golf. Gjestekai og moderne servicebygg. Gode turmuligheter i området. Sogndalstrand er blant Rogalands mest besøkte reisemål.


Naturopplevelser

Unike fiskemuligheter i innlandsvann, sjø og lakseelva Sokna. Muligheter for fisketurer med fiskeskøyte og ribsafari.

Moderne gjestekaier i Rekefjord og på Sogndalstrand.

Badeplassen Linepollen er et flott rekreasjonsområde med kort vei fra kommunesenteret. Den flotte badeplassen Hammerhølen ved Nordsjøvegen i Åna-Sira.


Gode turmuligheter i en rekke merkede løyper, se Facebook – Opplev Sokndal.

Lei deg en sykkel på Sogndalstrand, og ta deg en sykkeltur rundt omkring i Sokndal. Sokndal er en del av Magma Geopark, Unesco. www.magmageopark.com

Ut og spise Det finnes gode spisemuligheter både på kafeer i sentrum samt restaurant og kafe på Sogndalstrand.

Shopping Koselige butikker i Hauge i Dalane og på Sogndalstrand, med trivsel og god service. Overnatting I Sokndal kan du velge overnatting på hotell i unike Sogndalstrand eller campingplass. Ønsker du en helt unik overnatting, velg hengekøyer i tunnellrasteplassen i Jøssingfjord.


Det skjer

Siste helga i mai: Sokndalsdagene. Bygdedager med handel, underholdning, liv og røre.

Sommeren: Konserter i Sogndalstrand Amfi.

Turistinformasjon Gamleveien 20, 4380 Hauge i Dalane Tlf.: 51 47 06 00 postmottak@sokndal.kommune.no Informasjonsmateriell fås på Joker Åna-Sira, YX Sokndal og


7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page