top of page
image001_edited.jpg
ikon2.jpg
Middels tur
ikon5.jpg
0 - 203 moh.
ikon8.jpg
47,7 km

Lindesnes fyr- via Lyngdal - Farsund 

Etappe 3

Denne sykkelstrekningen er noe bratt og kupert i begynnelsen av turen, for så å flate helt ut i slutten av turen langs de flotte Lista strendene. Turen er 47,7 km og tar ca. 3 timer å sykle. 

Vi anbefaler at dere legger inn flere stopp underveis. 

Beskrivelse av denne etappen: 

Fra Spangereid sykler dere inn på Lindalsveien ( Fv. 401) og følger skilt til Lyngdal 17 km. 

Følg Fv401i ca. 11 km til dere kommer inn på Jåsundveien. Følg denne i ca 3 km til krysset med Rosnesveien.  Følg skilt til Lyngdal 2 km. 

Når en skal fra Lyngdal by og videre til Farsund og Lista anbefaler vi at dere sykler Fv.656 ut av Lyngdal. Alternativ er Fv. 43, men her er mer trafikk. 

Fv. 656 er en smal og flott strekning langs sjø, gjennom skog og gardstun. 

Når en følger Fv. 656 passerer en Svenevigbukta på venstre hånd utover mot Farsund før en sykler inn på Bjørnevågsveien. Etter ca 1,5 km deler veien seg. Da kan en velge å sykle mot Skarstein, eller ta til høyre inn på Bjørnevåg. Tar en inn til høyre kommer en til Bjørnevåg Ferie og flotte Farsund Resort, begge på venstre hånd. Etter en har passert Farsund Resort følger en Bjørnevågsveien videre i ca. 4,5 km til en kommer inn på Fv. 43. Følg skilt til Farsund. 

Etter 3,7 km svinger dere av til venstre og inn på Fv, 666 og følger skilt til Rødland og Spind kirke. Passer kirken og følg Vestre Spindvei i ca 5,6 km. Nå er dere på Havikmyra og må følge FV. 43 til Farsund by. Noe mer trafikk men kun 2,5 km til sentrum.

Fra Farsund by følger dere videre langs fjorden på Fv43, retning Vanse og Lista Fyr. 

I Vanse følger dere videre Fv43 og inn på Dyngvollveien, som så går over i Hasselveien og videre i Postveien og langs den vakre Bausjestranden til dere når Vestbygd. 

Herfra er det kun 7 min og 2 km til Lista Fyr og Besøkssenter Våtmark Lista. Anbefales. 

Kart til denne etappen finner du i knappen under. Denne kan både sendes til mobilen din og/eller skrives ut. 

For de som ønsker anbefaler vi virkelig en tur ned til den vakre utposten, Loshavn. Det er 7,3 km og tar 30 min å sykle fra Farsund sentrum. Det finnes flere alternativ å sykle, se kart i knappen under

Denne kan både sendes til mobilen din og/eller skrives ut. 

Disse anvisningene er kun til planleggingsformål. Du kan oppleve at veiarbeid, trafikk, vær eller annet fører til at forholdene avviker fra kartresultatet, og bør planlegge ruten din deretter. Følg alltid skilting og annen vei-informasjon underveis.

Screenshot 2022-10-14 at 12.20.11.png

Opplevelser langs ruten

Neste etappe mot sør

Neste etappe mot nord

bottom of page