top of page

Lyngdal

Oppdatert: 10. apr.


Korshamn. Foto: Gjermund Glesnes

OpplevelserSkrelifossen Hausvikodden fort Lakseelva Lygna


Aktiviteter


Skrelifossen

Skrelia er Lyngdal sitt mest kjente turområde. Det er kun 350 meter over havet, men gir klare assosiasjoner til høyere fjellområder. Den storslåtte utsikten kombinert med fossen som ligger som et brudeslør utover blankskurte berg, er et mektig syn. Det er lettgått fjellterreng, med flere små vann som innbyder til bading og lek.


Hausvikodden fort

Festningsanlegg fra andre verdenskrig med kanonstillinger, fangehytte, tunell-ganger og skyttergraver. Også fint turområde og muligheter for fiske fra land.


Lakseelven Lygna Du kan prøve fiskelykken i Lynga, en av Norges beste lakseelver. Du kan kjøpe fiskekort på følgende utsalgssteder i Lyngdal:

- Lyngdal Jakt og Fiske, Agnefestveien 1, tlf. 38 34 65 40.

- Alléen Esso Service, Alléen 2, tlf. 38 34 52 59. På nett her: Laksekort


Tingvatn Rosfjord Sørlandsbadet


Tingvatn fornminnepark

Tignvatn fornminnepark er en del av Vest-Agder-museet. Her lærer du mer om jernalderen, spesielt folkevandringstiden og vikinger, gjennom faste og skiftende utstillinger. Du kan også besøke området med steinsettinger og gravhauger fra folkevandringstida. Les mer her


Badeplasser

Rosfjordsanden er en fin sandstrand med flott tilrettelagt strandpromenade. Den er også tilrettelagt for handikappede. Her er det lekeplass, utendørs treningsapparater og kiosk på campingplassen som ligger tett i tett med badeplassen. Sklie og sandvolleyballbane finner du også langs stranda.

Rett i nærheten av Rosfjordsanden finnes Sørlandsbadet, Rosfjord Camping og Rosfjord Strandhotell.Barnevandrerstien

Store deler av «Barnevandrerstien på Sørlandet», som går fra Årlia i Kvinesdal til Landvik kirke ved Grimstad, er ryddet og merket. Stien omfatter 7 etapper gjennom 7 kommuner i begge Agder fylkene.

Hvert år fra ca. 1830 til 1910 dro flokker med barn fra Vest Agders indre bygder til Kristiansand og storgårdene i Aust Agder for å arbeide. Noen for å gjete, ta del i gardsarbeid eller matlaging og snekring. Barna, som var fra 7 til 15 år, måtte gå den lange turen på 150-200 km. De var borte hele sommeren, fra april til november. Det hersket ubeskrivelig fattigdom i Vest Agder på 1800 tallet. Det barna tjente, 20-40 kroner pluss kost og losji, hadde stor betydning for familiens innkomme. I 1884 ble 22 barn bare fra Konsmo alene registrert for å ha forsømt skolegang på grunn av gjeting.


Shopping

I Lyngdal kan du shoppe i koselige butikker i Lyngdal sentrum og på handlesenter. I handlesenteret finner du mange av de store kjedebutikkene.

Det skjer

Konserter, festivaler, teater og masse andre arrangementer. Her er en oversikt over hva som skjer i Lyngdal og omegn. Se mer her: VisitLyngdal


Turistinformasjon

Torggata 4, Lyngdal

Åpent hele året. Man - Fr. 10.00 - 15.00 Tlf.: +47 38 33 40 00 E-post: turistinformasjon@lyngdal.kommune.no25 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page